Manager Shared Service Center Ruud: ‘We pakken het onderliggende probleem aan om zo tot een structurele oplossing te komen’

Ruud van Mil‘Janssen & Janssen gaat voor een schuldenvrije maatschappij’, zo luidt onze visie. In dat kader laten we in iedere nieuwsbrief een collega aan het woord over deze visie. Deze keer is Ruud van Mil, Manager Shared Service Center, aan het woord.

 

“De visie betekent voor mij dat je verder kijkt dan het dossier. Een klant-debiteur is geen nummer, maar een persoon waar we graag mee in gesprek gaan. We willen weten wat het verhaal achter de schuld is en hoe we daar gezamenlijk iets aan kunnen doen. Een openstaande vordering innen is natuurlijk ons doel, maar als je alleen dat doel nastreeft denk je in korte termijn oplossingen. Wij willen een duurzame oplossing die ook op lange termijn effect heeft. Op deze manier zijn zowel de klant-debiteur áls de opdrachtgever geholpen.”

 

Vraagt deze visie om een compleet andere werkwijze?

“Het streven naar een schuldenvrije maatschappij is iets wat we al veel langer in ons achterhoofd hadden. Zo zijn we jaren geleden al gestart met debiteurensegmentatie en motiverende gesprekstechnieken. Omdat we weten dat gedrag een belangrijke rol speelt bij het oplossen van schulden. Door deze acties kracht bij te zetten en te formuleren als visie wordt onze denkrichting concreter. Intern zijn we nóg kritischer op de acties die we doen en hoe we iets doen. Bij alles wat we doen, leggen we dit naast de visie. Helpt deze actie bij het oplossen van schulden? We zijn dan ook continu bezig met efficiency en het verbeteren van onze processen.”

 

Wat is de rol van een deurwaarderskantoor hierin?

“Iedereen is geholpen bij het oplossen én voorkomen van schulden. We kijken niet alleen naar de openstaande vordering, maar naar de gehele situatie. Bij opdrachtgevers vindt deze verschuiving ook plaats. Zij willen ook voorkomen dat de situatie uit de hand loopt en kosten onnodig hoog oplopen. We geven proactief advies en zetten bijvoorbeeld onze deurwaarders vroeger in het traject in om op huisbezoek te gaan. Nog voordat er geprocedeerd wordt, gaan zij langs bij klant-debiteuren. Per klant-debiteur bekijken we de situatie en daar handelen we naar. We onderscheiden nog altijd niet-willers van niet-kunners en als de situatie daar om vraagt pakken we zeker door om de openstaande vordering te innen. Maar daarnaast bouwen we een groot netwerk aan hulpverleners op zodat we klant-debiteur kunnen doorverwijzen en zij de juiste hulp krijgen. We moeten klant-debiteuren zelfredzaam maken zodat ze uit de situatie komen en nieuwe schulden worden voorkomen.”

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?