Deurwaarders en schuldhulp slaan handen ineen

• Deurwaarders en schuldhulp slaan handen ineenDeurwaarders en schuldhulp slaan handen ineen

Deurwaarders en schuldhulpverleners gaan samenwerken. Dit zorgt ervoor dat de gerechtsdeurwaarder ervan op de hoogte is dat een schuldenaar zich in een schuldhulpverleningstraject bevindt. Hierdoor kan het onnodig oplopen van schulden worden voorkomen.

 

Invorderingsmaatregelen genomen door een gerechtsdeurwaarder kunnen het schuldhulpverleningsproces behoorlijk verstoren. Om tot een oplossing te komen hebben de Koninklijke Beroepsvereniging  van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) afspraken gemaakt over een samenwerking. Dit is vastgelegd in een convenant. Hierin wordt afgesproken om elkaar vroegtijdig op de hoogte te brengen door middel van een gegevenssysteem. Door gebruik te maken van dit gegevenssysteem kan het onnodig oplopen van schulden worden voorkomen.

 

In het gegevenssysteem wordt duidelijk of een persoon bij ons, een collega gerechtsdeurwaarder of/en bij schuldhulpverleners bekend is. Is dat het geval dan adviseren we je om de invorderingsmaatregelen tijdelijk stop te zetten. Wanneer we op deze manier werken ontstaan er geen nieuwe kosten en lopen de kosten niet verder op. De kans van slagen van een schuldregeling wordt zo vergroot. Voor schuldhulpverleners levert dit direct tijdwinst op, die ze kunnen besteden aan de schuldenaar.

 

De samenwerking tussen ons en schuldhulpverleners biedt ook voordelen voor de schuldenaar. Zo ontstaat er rust, waardoor de schuldenaar niet meer met verschillende deurwaarders wordt geconfronteerd.

 

De samenwerking tussen ons en schuldhulpverlening zorgt voor meer snelheid, efficiëntie en kostenreductie. Uiteindelijk hebben alle partijen hier baat bij.  

 

Bron: www.nu.nl

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?