Debtscan: wij namen de proef op de som!

Afgelopen jaar is de Debtscan veel in het nieuws geweest. Debtscan is een organisatie die in opdracht van deurwaarders voertuigen opspoort. De inzet van deze scan zal moeten leiden tot het weer op gang komen van  communicatie of betaalstromen in stilstaande dossiers.

Wij proberen het uit.                                                                                               

 

In totaal hebben we de Debtscan ingezet bij vier ritten, waarbij telkens een van onze deurwaarders aanwezig was. Het doel van deze ritten was om zoveel mogelijk auto’s te lokaliseren. Wanneer een auto werd gelokaliseerd diende onze aanwezige gerechtsdeurwaarder de auto visueel waar te nemen en vervolgens beslag hierop te leggen.

 

Janssen & Janssen heeft voor deze test honderd kentekens aangeleverd. Het resultaat van vier ritten is dat er op tweeënveertig zogenaamde ‘hits’ beslag is gelegd. Op het eerste gezicht zijn dit prima cijfers, al zijn we ook wel kritisch. Betreft het hier een incidenteel succes of zijn er structureel hoge hitrates? Omdat we ons nog in de testfase bevinden, kunnen we hier nog geen antwoord op geven. De toekomst zal dit uit moeten wijzen.

 

Wilt u toch graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?