Een nieuw jaar met nieuwe plannen én met goede voornemens?

Geen stress

Afgelopen december heb ik voor het eerst sinds veel jaren alleen de kerstdagen met eigen kroost en manlief doorgebracht. Geen stress en zó relaxed om een keer ook nog oud op nieuw knallend en proostend met z’n tweetjes door te brengen.

 

Stap voor stap

Dit jaar heb ik géén goede voornemens opgesteld. Goede voornemens zijn er tenslotte om te ondernemen en het maakt niet uit wanneer in het jaar dit is. Het is natuurlijk wel belangrijk om afspraken met jezelf te maken waarvan je weet dat ze haalbaar zijn en dat niet alles tegelijk kan! Stap voor stap plannen dus!

 

Plannen?

Nu ik dit typ, merk ik dat ik nog in een relaxmodus zit. Gek eigenlijk want ik ben alweer druk met allerlei voorbereidingen voor de opleidingen van Janssen & Janssen.  Zou het komen omdat ik enkele dagen voor  kerst voor het eerst niet stijf stond van de adrenaline (ik noem het géén stress) om alles tiptop in orde te hebben, thuis en op het werk?

 

Tijd en energie

Je leest veel over het maken van plannen. Dat het je zoveel meer tijd en energie geeft en dat het een effectieve methode is om een gelukkiger leven te leiden. Ooit las ik een artikel waarin stond dat: ‘het leven zonder een plan hetzelfde is als gaan winkelen zonder lijstje. Het kost je meer zonder enige garantie dat je haalt wat jij nodig hebt’. Hierin schuilt wel enige waarheid. Als ik even vlug een boodschap zonder lijstje doe, ben ik vaak meer kwijt dan wanneer ik mijn wekelijkse, vaste boodschappen doe. Dit geldt ook op het werk, niet qua boodschappen natuurlijk maar wel voor ad-hocwerkzaamheden, dit vergt vaak meer tijd dan wanneer ik iets plan.

 

Adrenaline kick

Wat gaat er weer aankomen dit jaar? Liggen er weer uitdagingen? Krijg ik een  adrenaline kick (weet je nog: géén stress) waardoor mijn lichaam en geest weer in opperste paraatheid verkeerd? Want af en toe een adrenaline kick kan toch geen kwaad, toch? Ik laat mijn hersentjes niet vergrijzen, ik maak me geen zorgen, ga me vooral niet opwinden en goede voornemens noem ik doelen: Hakuna Matata stap voor stap.

 

Deze blog is geschreven door Cobie Westerterp, directiesecretaresse van Wilbert van de Donk

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?