Arbeid

In het arbeidsrecht gaat het om de arbeidsverhouding tussen werkgever en werknemer, waarbij de werknemer arbeid verricht onder het gezag van een werkgever in ruil voor loon.

 

De wetgever heeft de arbeidsovereenkomst gedefinieerd in artikel 7:610 van het Burgerlijk Wetboek. Het arbeidsrecht kan worden onderverdeeld in het individuele en het collectieve arbeidsrecht en is daarnaast ook nauw verbonden met het sociaal zekerheidsrecht. Waar het gaat om arbeidsrechtelijke problemen, dan gaan deze vooral over loon, werk, rechten en plichten, proeftijd, zwangerschap, ziekte en ontslag. Verreweg de meeste arbeidszaken hebben betrekking op het ontslagrecht en met name op ontbinding van de arbeidsovereenkomst via de kantonrechter.

Met name met betrekking tot ontslag realiseren werkgevers zich onvoldoende wat de gevolgen kunnen zijn als zij een werknemer ontslaan. Doorgaans is er van de betreffende werknemer geen of te weinig dossier met betrekking tot het functioneren van deze werknemer. Leg daarom altijd een goed personeelsdossier aan.

 

Indien u werkgever bent en met een juridisch probleem te maken heeft dat betrekking heeft op arbeid en recht, is het raadzaam u tijdig te laten voorzien van kundige juridische bijstand. Dan hoort u hoe u het beste kunt handelen en wat de kosten zijn van het uit te zetten juridische traject.

De juristen van Janssen & Janssen geven u graag vrijblijvend advies.

 

Neem gerust contact op

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail
Neem contact op

xHeeft u een vraag?