Controleer de deurwaarder

Een deurwaarder is lastig te herkennen. Je ziet het bijvoorbeeld niet aan zijn kleding. Wel moet hij zich altijd kunnen legitimeren. Je kunt de gerechtsdeurwaarder om een legitimatie vragen om er zeker van te zijn dat je met een echte gerechtsdeurwaarder te maken hebt.

 

Een deurwaarder is een door de Kroon benoemde openbaar ambtenaar. Alle gerechtsdeurwaarders zijn aangesloten bij de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). De KBvG hanteert strenge eisen waar iedere deurwaarder aan moet voldoen. Ook de normen voor kwaliteit moeten door iedere deurwaarder worden gevolgd. Bij misbruik volgt een tuchtstraf of in een ernstige situatie zelfs ontzetting uit de ambt. De deurwaarder is dan niet meer bevoegd om deurwaardersactiviteiten te verrichten.

  

Controleer de deurwaarder - doe de check

Iedere gerechtsdeurwaarder staat geregistreerd in een register. Je kunt dus gemakkelijk controleren of je met een echte deurwaarder of met een oplichter te maken hebt. Dit kun je doen door naar de site www.registergerechtsdeurwaarders.nl te gaan en daar de gegevens van de deurwaarder in te vullen. Je ziet meteen of de deurwaarder geregistreerd staat.

 

Verder maken deurwaarders altijd gebruik van derdengeldenrekeningen. Dus geen rekeningen op naam van personen. Ook daar kun je alert op zijn.

Mocht je een deurwaarder op bezoek krijgen, geef jezelf dan de tijd om te achterhalen met wie je in gesprek bent. Met een echte deurwaarder kun je altijd een normale afspraak maken als er een probleem is.

Neem contact op

xHeeft u een vraag?