Incassokosten

Een overzicht van de meest gestelde vragen:

Wat zijn incassokosten?

Mijn schuld is verhoogd met incassokosten, hoe werkt dat? Als je rekeningen niet (op tijd) betaalt, mag de schuldeiser extra kosten aan jou vragen. Dat zijn de incassokosten. Hoe hoog de extra kosten zijn, is wettelijk vastgelegd. Dit staat in de Wet Incassokosten (WIK). De hoogte van de incassokosten kun je hier controleren.

Als de schuldeiser btw moet betalen, betaal jij dit ook over de incassokosten.

Hoe hoog zijn de maximale incassokosten?

De wet bepaalt hoe hoog de incassokosten mogen zijn. De hoogte van de incassokosten hebben ook te maken met het factuurbedrag.

 

Bereken hier de hoogte van de incassokosten.

Controleer de incassokosten
Hoe verloopt een incassotraject?

Het incassotraject is in te delen in twee fases. Namelijk de eerste dat is de buitengerechtelijke fase, ook wel de minnelijke fase genoemd. En de tweede fase, de gerechtelijke fase. In de tweede fase krijg je te maken met de rechter. Betaal je dus niet in de eerste fase, dan beginnen we met  de juridische stappen. Let op: je bent dan extra kosten verschuldigd. Voorkom dat je in de gerechtelijke fase komt en neem contact met ons op.

Mijn vraag staat er niet tussen

Heb je een vraag aan ons? Dan kun je deze eenvoudig telefonisch aan ons stellen. Bel naar 088 730 34 00. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur telefonisch bereikbaar.

Neem contact op

xHeeft u een vraag?